“Βοηθήστε έναν Δανό” κάτω από τον Ελληνικό ήλιο!

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το διαφημιστικό σποτ για την καμπάνια #Help a Dane (Βοηθήστε έναν Δανό), πολλοί νόμιζαν ότι πρόκειται για αστείο. Κάθε άλλο παρά αστείο αποτελεί όμως το γεγονός πως, σύμφωνα με το βίντεο, ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος, κάθε μέρα. Στα πλαίσια λοιπόν της πολιτικής πρόληψης, η Αντικαρκινική Εταιρεία της Δανίας οργάνωσε και προώθησε αυτήν την εκστρατεία, που με έντονη αίσθηση του χιούμορ, προσπαθεί να βρει συμμάχους στην προσπάθειά της, απευθυνόμενη στους κατοίκους χωρών που αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους Δανούς, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και βέβαια η Ελλάδα.

Στο βίντεο, ο παρουσιαστής μας εξηγεί το πόσο πολύ αγαπούν οι Δανοί τη χώρα μας αλλά και πόσο πολύ μπορεί να τους βλάψει η έκθεση στον καυτό, Ελληνικό ήλιο. Μας προτρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τους συμπολίτες του που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά αψηφώντας τον ήλιο, καταλήγουν να γίνουν… ψητοί! Και για του λόγου το αληθές, δίπλα του μια ομάδα, από… κατακαημένους Δανούς τουρίστες, με τα μαγιό τους, τραγουδούν εν χωρώ, τα πάθη τους!

Οι απλές συμβουλές που μας δίνει, είναι να υπενθυμίζουμε στους τουρίστες να κάθονται στη σκιά, καθώς πολλοί δε γνωρίζουν ότι ο ήλιος εδώ μπορεί να καίει πολύ περισσότερο απ’ ότι στη χώρα τους. Επίσης μας ζητά να τους θυμίζουμε να φορούν καπέλο και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και μάλιστα στον ιστότοπο της καμπάνιας υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει κάποιος, για την μέτρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Στον ίδιο ιστότοπο μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να εγγραφεί ώστε να γίνει εθελοντής.

Η εκστρατεία γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που έχει προκύψει μέχρι και συλλογή τραγουδιών γύρω από το θέμα, με την Ελληνική συμμετοχή από το συγκρότημα “The Players” να ονομάζεται “Οι Τρεις Σωματοφύλακες”, όπου κυριολεκτώντας οι καλλιτέχνες υπόσχονται να κάνουν τα πάντα για να είναι ασφαλείς και οι υγιείς οι τουρίστες μας και μας παρακινούν να κάνουμε το ίδιο!

Εσείς πόσους Δανούς θα βοηθήσετε φέτος;