Η καλύτερη κατοικία διακοπών βρίσκεται στη Σκιάθο!

Η Σκιάθος είναι ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς. Το καταπράσινο νησί με την πυκνή βλάστηση γοητεύει όσους το επισκέπτονται, καθώς προκαλούν δέος οι χρυσαφένιες παραλίες και τα καταγάλανα νερά. Το νησί αποτελεί πόλο έλξης και για τους νέους, μιας και φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή. Και αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν για να επισκεφτείτε το νησί, τώρα υπάρχει άλλος ένας λόγος: Στη Σκιάθο θα βρείτε ένα εκπληκτικό κατάλυμα, το οποίο έχει βραβευτεί ως Best Vacation House, ενώ έχει προταθεί και για το βραβείο Mies Van der Rohe Award.

Το μοναδικό αυτό σπίτι ονομάζεται Plane House και είναι δημιούργημα της αρχιτεκτονικής ομάδας K-Studio. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργήσουν μια κατοικία εντελώς εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Έχοντας σαν αφετηρία τη μορφολογία της πλάγιας όπου είναι κτισμένο το σπίτι, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν οριζόντια επίπεδα που προσφέρουν σκιά, χώρο για ύπνο και ηλιοθεραπεία. Οι τοίχοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε εύκαμπτα πλαίσια και υαλοπίνακες. Ο ήλιος πλημμυρίζει την οικία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το εσωτερικό του οικοδομήματος είναι εξίσου εντυπωσιακό με λιτά, μοντέρνα έπιπλα στρατηγικά τοποθετημένα στο χώρο. Σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έρχεται να προστεθεί η μαγευτική θέα 270 (!) μοιρών πάνω από την ακτογραμμή. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι πρόκειται για ένα «πράσινο» σπίτι. Είναι ένα οικοδόμημα που έχει σχεδιαστεί, ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Ο μηχανισμός της πισίνας τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ το νερό ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για άρδευση, αποχέτευση και πυρόσβεση.

Το ονειρικό αυτό σπίτι είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας και να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα οίκημα που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των Σποράδων. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες σαν αυτή!