“Πράσινο κλειδί” για ένα ελληνικό ξενοδοχείο-κόσμημα!

Ένα ξενοδοχείο – κόσμημα που αποτελεί λαμπρή προσθήκη στον παγκόσμιο ξενοδοχειακό χώρο είναι το Miraggio Thermal Spa Resort στην πανέμορφη Χαλκιδική. Εκτός του ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ στον τομέα του τουρισμού – και σε κάθε άλλον τομέα – στη Βόρεια Ελλάδα, το Miraggio Thermal Spa Resort, έχει κι άλλους λόγους να υπερηφανεύεται: Ένας από αυτούς, είναι ο τίτλος του “πρώτου 100% πράσινου ξενοδοχείου” της χώρας μας, καθώς όλη η ενέργεια που καταναλώνει προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Είναι επίσης βραβευμένο με “πράσινο κλειδί”, ένα αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα που απονέμεται σε εκείνες τις επιχειρήσεις που δεσμεύονται οι εγκαταστάσεις τους να συμμορφώνονται με τα κριτήρια που έχει θέσει το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διατηρώντας υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και επιχειρησιακής βιωσιμότητας. Και αυτή η δέσμευση είναι εμφανής με την πρώτη ματιά, καθώς η ίδια η αρχιτεκτονική της μονάδας, με τα κτήρια απλωμένα αμφιθεατρικά στο χώρο σε μια απόλυτα αρμονική διάταξη που ακολουθεί τις γραμμές του φυσικού τοπίου, και η εκτεταμένη φύτευση στις καταπράσινες οροφές, το κάνουν σχεδόν “αόρατο”.

Ο σχεδιασμός της μαρίνας – η οποία διαθέτει 88 αγκυροβόλια έγινε επίσης με προσοχή ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, με πρόβλεψη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κυκλοφορία του νερού ώστε να περιορίζεται η ανάπτυξη βακτηριδίων.

Επιλέγοντας κάποιος τη διαμονή του εδώ, μπορεί να έχει τη σιγουριά ότι συμβάλλει κάνοντας τη διαφορά, σε περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς η λειτουργία του ξενοδοχείου διέπεται από υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα που τηρούνται μέσω αυστηρής τεκμηρίωσης και συνεχών ελέγχων.

Θα ήταν παράλειψη ωστόσο να μην αναφέρουμε ότι πέρα από τα πράσινα διαπιστευτήρια, η μονάδα μπορεί να καμαρώνει και για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κέντρα υγείας και ευεξίας στη Μεσόγειο, με μια μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας σε σταθερή θερμοκρασία 30 βαθμών που τροφοδοτείται απευθείας από τη θάλασσα, και τέσσερις ακόμη διαφορετικές θερμαινόμενες πισίνες, οι οποίες τροφοδοτούνται με τα φυσικά ιαματικά νερά της περιοχής, καθώς και φινλανδική σάουνα, ρωμαϊκά λουτρά και περιποίηση με ατμόλουτρα.