Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν για μια ακόμη χρονιά, τα Ελληνικά ξενοδοχεία και ξενοδοχειακοί όμιλοι, στα φετινά World Travel Awards, που παράλληλα γιόρτασαν και τα 25 τους χρόνια, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 30 Ιουνίου και την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου του Τουρισμού και Ταξιδίων. Τα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού (WTA) καθιερώθηκαν ως θεσμός το 1993, από τον Graham Cooke, με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της υπεροχής σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Η διάκριση με το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού, θεωρείται διεθνώς ως η υπέρτατη εγγύηση ποιότητας, με τους νικητές να θέτουν τα υψηλά στάνταρ για όλους τους υπόλοιπους. Κάθε χρόνο στα πλαίσια των Παγκόσμιων Βραβείων Τουρισμού, πραγματοποιείται μια σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων οι οποίες θεωρούνται οι καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης στον χώρο του τουρισμού, καθώς σε αυτές συμμετέχουν κυβερνητικοί επίσημοι, ηγετικά στελέχη του κλάδου, καθώς και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ας δούμε τους νικητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση, ως οι καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ευρώπη:

Καλύτερο Beach Hotel της Ευρώπης για το 2018-Porto Zante Villas & Spa, Ζάκυνθος, το οποίο κατέκτησε επίσης τον τίτλο του καλύτερου Villa Resort της Ευρώπης για το 2018.

Καλύτερο Boutique Hotel της Ευρώπης για το 2018-Kivotos Mykonos, Μύκονος.

Καλύτερο Luxury Island Resort της Ευρώπης για το 2018-Grand Resort Lagonissi, Λαγονήσι. Το ίδιο συγκρότημα απέσπασε την πρωτιά ως το καλύτερο Luxury Wedding Resort της Ευρώπης για το 2018.

Καλύτερο Luxury Lifestyle Resort της Ευρώπης για το 2018-Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, Πόρτο-Χέλι.

Καλύτερο Luxury Villa Resort της Ευρώπης για το 2018-Elounda Beach Hotel & Villas, Κρήτη.

Καλύτερο New Resort 2018 της Ευρώπης για το 2018-Lesante Blu Exclusive Beach Resort, Ζάκυνθος.

Καλύτερο Seafront Resort της Ευρώπης για το 2018- Elounda Bay Palace, Κρήτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν επίσης η Αθήνα, ως ο καλύτερος προορισμός για τουρισμό πόλεως, για το 2018, όπως επίσης και και η Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης γι’ αυτή τη χρονιά.