Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας, η χώρα δέχεται περισσότερους από 15 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτό την τοποθετεί ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη τουριστικών προορισμών, μετά από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Κίνα. Οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα προέρχονται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ λιγότεροι προέρχονται από άλλες ηπείρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνες, οι Κινέζοι και οι Αυστριακοί ψηφίζουν την Ελλάδα ως το καλύτερο μέρος για διακοπές!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα διάσημη για τη μακραίωνη ιστορία και τις παραλίες της. Υπάρχουν εκατοντάδες αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι να επισκεφτεί κάποιος στην Ελλάδα, που διατηρούν ζωντανό το ένδοξο παρελθόν της χώρας. Τα ελληνικά νησιά και οι νησίδες αποτελούν εξαιρετικά αριστουργήματα της φύσης. Ο ήλιος, οι ζεστές αμμώδεις παραλίες και τα ποικίλα τοπία που εναλλάσσονται προσκαλούν τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο να βιώσουν την ελληνική φιλοξενία και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο ελληνικός τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και ακόμη περισσότερο στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό, η Ελλάδα κατάφερε σήμερα να γίνει ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς μεταξύ Ευρωπαίων, Ασιατών και Αμερικανών. Η περίοδος αιχμής για τον τουρισμό στην Ελλάδα διαρκεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς τα τρίτα τέταρτα της ροής του τουρισμού επιλέγουν αυτή την εποχή για να έρθουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι πολύ αξιόλογες προσπάθειες των ανθρώπων που επιχειρούν στον χώρο του τουρισμού έχουν επιτύχει μια σημαντική παράταση της τουριστικής σαιζόν.

Με την Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Τήνο, τα νησιά του Σαρωνικού και τη Μάνη ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2018, δεν αποτελεί έκπληξη ο αριθμός-ρεκόρ τουριστών που αναμένεται φέτος στη χώρα!

Καλώς να ορίσουν!